Mogłabym z kasztanów tworzyć mnóstwo dań, różne kombinacje, bo lubię je na różne sposoby przygotować, tyle że w tym roku kończą się mi się już zapasy 😉 To kolejna propozycja kasztanowa na tegoroczną jesień. Ciepłe wzmacniające dania z kasztanów przygotują Cię na zimę. To tanie jest na tyle proste, że zachwyci cię swoją prostotą i szybkością przygotowania.
Dla
2 os
Gotowy w:
15
Kalorie (na 100g):
314
Dobry na:
kolację
Składniki:
- 500 g kasztanów jadalnych
- 50 ml oliwy
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
Przygotowanie
Kasztany jadalne umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć. Małym nożykiem ponacinać skórkę od tej wypukłej strony. Wrzucić je na patelnię i pod przykryciem prażyć ok. 15 minut. Pod koniec dodać oliwę i gałązkę świeżego rozmarynu. Podawać na ciepłej patelni
Zastanawiasz się jak ogarnąć gotowanie w domu? Od czego zacząć? Jak zaplanować i przygotować posiłki?
Oddaje w twoje ręce gotowiec: 58 stron | 35 przepisów | 7 dni. Szybki i konkretny przewodnik, który na 58 stronach zawiera 35 sezonowych i zdrowych przepisów. To taki praktyczny poradnik, w którym informuję Cię jak poradzić sobie z codziennością i ogarnąć plan żywienia Twój rodziny.
Pozbędziesz się chaosu, zaczniesz planować posiłki. Basic kuchenny pomoże ci z automatu ogarnąć kuchnię i zredukować ilość czasu spędzanego w kuchni.