Prażone kasztany z rozmarynem

  • Lunch

Mogłabym z kasztanów tworzyć mnóstwo dań, różne kombinacje, bo lubię je na różne sposoby przygotować, tyle że w tym roku kończą się mi się już zapasy 😉 To kolejna propozycja kasztanowa na tegoroczną jesień. Ciepłe wzmacniające dania z kasztanów przygotują Cię na zimę. To tanie jest na tyle proste, że zachwyci cię swoją prostotą i szybkością przygotowania.

Dla

2 os

Gotowy w:

15

Kalorie (na 100g):

314

Dobry na:

kolację

Składniki:

  • 500 g kasztanów jadalnych
  • 50 ml oliwy
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu

Przygotowanie

Kasztany jadalne umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć. Małym nożykiem ponacinać skórkę od tej wypukłej strony. Wrzucić je na patelnię i pod przykryciem prażyć ok. 15 minut. Pod koniec dodać oliwę i gałązkę świeżego rozmarynu. Podawać na ciepłej patelni

Zastanawiasz się jak ogarnąć gotowanie w domu? Od czego zacząć? Jak zaplanować i przygotować posiłki?

Oddaje w twoje ręce gotowiec: 58 stron | 35 przepisów | 7 dni. Szybki i konkretny przewodnik, który na 58 stronach zawiera 35 sezonowych i zdrowych przepisów. To taki praktyczny poradnik, w którym informuję Cię jak poradzić sobie z codziennością i ogarnąć plan żywienia Twój rodziny.

Pozbędziesz się chaosu, zaczniesz planować posiłki. Basic kuchenny pomoże ci z automatu ogarnąć kuchnię i zredukować ilość czasu spędzanego w kuchni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *