Rozgrzewająca zupa dyniowa z chipsem z jarmużu

Przychodzi jesień i w tym chłonnym czasie ta zupa jest idealna. Koi nerwy, rozgrzewa, wewnętrznie rozgrzewa. Kiedy poczujesz wszechogarniającą słabość nie zastanawiają się tylko ugotuj zupę dyniową. Zwiększysz zapasy ciepła. Pozbędziesz się zakwasów po treningu. W okresie zimowym utrzymasz organizm, w dobrej kondycji.
P.S. Jeżeli tylko możesz sobie na to pozwolić to kup warzywa z dobrego i pewnego źródła. Nie kupuj warzyw, które długo zalegają na pólkach w supermarkecie.

Dla

2-3 os

Gotowy w:

15

Dobry na:

kolację

Składniki:

  • dynia średniej wielkości Hokkaido,
  • 5 szt ziemniaków typu Lord,
  • 1 duża cebula,
  • 1 marchew,
  • 1/2 selera,
  • 15 g startego imbiru
  • sól,
  • 3 ząbki świeżego czosnku, wędzona papryka, oliwa,
  • 5 g startego parmezanu,

Przygotowanie

Podsmaż najpierw na oliwie warzywa, posiekane: marchew, cebula, seler, aby zaczęły wydzielać swój zapach i aromat. Dorzuć do wywaru pokrojoną dynię i ziemniaki w kostkę. Podsmaż całość razem w garnku, następnie uzupełnij wodą garnek, aby przykryć nią warzywa.

Do tego proponuję chips z jarmużu lub posiekaną zieloną pietruszkę. Ja miałam akurat, zrobiona blachę chipsów z jarmużu dla dzieci, więc gałązka 🌿 trafiła do zupy 😉

Przygotowanie Chipsów z jarmużu
Gałązki jarmużu opłucz pod bieżącą wodą. Ułóż na blachę piekarnika, polej oliwą, posyp starym serem typu parmezan. Piec w temperaturze 160 stopnie przez 16-18 min.

Zastanawiasz się jak ogarnąć gotowanie w domu? Od czego zacząć? Jak zaplanować i przygotować posiłki?

Oddaje w twoje ręce gotowiec: 58 stron | 35 przepisów | 7 dni. Szybki i konkretny przewodnik, który na 58 stronach zawiera 35 sezonowych i zdrowych przepisów. To taki praktyczny poradnik, w którym informuję Cię jak poradzić sobie z codziennością i ogarnąć plan żywienia Twój rodziny.

Pozbędziesz się chaosu, zaczniesz planować posiłki. Basic kuchenny pomoże ci z automatu ogarnąć kuchnię i zredukować ilość czasu spędzanego w kuchni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *